به بهانه روز معلم: "عاشقي كردن" تنها راه مقابله با نابهنگامي

ساخت وبلاگ

به بهانه روز معلم: "عاشقي كردن" تنها راه مقابله با نابهنگامي

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” با گرامیداشت دوازدهم اردیبهشت سالروز شهادت استاد مطهری و سنت بزرگداشت مقام معلم، این روز را فرصتی ارزشمند برای نگاهی مجدد توام با اندیشه ای عمیق نسبت به آموزش و معلم و مدرسه خواند و خاطر نشان کرد: هر گونه شک و تردید در خصوص مقام و منزلت و نقش و جایگاه عظیم معلمان و استادان فرهیخته کشور، امری بعید و دور از ذهن است.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، این ایام را بهانه ای برای طرح برخی دغدغه ها در راستای تعالی جامعه دانست و افزود: معلمان و استادان شجاع، خلاق و پرسشگر معاصرند، یعنی نابهنگامند، به قول نیچه نابهنگام بودن، یعنی فردی که در دوره خودش زندگی نمی کند. شجاعت، خلاقیت و پرسشگری دیر زمانی است که از سازمان های آموزشی ما رخت بر بسته است.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با ابراز تاسف در این خصوص ادامه داد: اکنون در سازمان های آموزشی نظم سیستماتیکی که به آموزش و پژوهش روح می بخشد و آن را متعالی می سازند، وجود خارجی و مابه ازای فیزیکی ندارد. عملا به جای این نظم، ایستایی عظیمی، سازمان های آموزشی موجود را دچار رکود و توقف در خلق افراد و آثار ارزشمند و فاخر نموده است.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، با اشاره به دیدگاه نیچه، ژست انسان معاصر را ژست تسویه حساب دانست و تصریح کرد: این ژست یعنی زیر سوال بردن هر آن چه که بدیهی دانسته می شود. سرعت سرسام آور تولید دانش و خلق ارزش های جدید این ژست را بدیع و قابل دفاع می سازد.

وی از اندیشمندی دیگر به نام ماندل اشتاین سخن گفت و افزود: از منظر این اندیشمند نابهنگام و معاصر بودن در فردی خلاصه می شود که در شکستگی دوران خود متوقف شده اما، روح پرسشگری او وادارش می کند تا تمام تلاش و اهتمام خود را برای جامعه ای که آرزوی تعالی آن را دارد انجام و در این مسیر از پرداخت هزینه ابایی نداشته باشد.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، تاکید کرد: اکنون در زمان حاضر در اوج بحران های شفقت، مهربانی، ایمان، امید، دوست داشتن، همدلی، عشق و نیکوکاری با چه زبانی روز معلم را به معلمان و استادان جامعه که ناامید از هر گونه تغییر و تحول در خرده سیستم های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، سرمایه انسانی و دیگر موارد به سر می برند، تبریک و تهنیت گفت؟

کچوئیان «عاشقی کردن» در میان این برهوت را تنها راه پیش رو برای بر حذر بودن از ناامیدی خواند و گفت: نسلی منتظر، خودآگاه، باهوش و پرسشگر معلمان و استادان جامعه را به «عاشقی» فرا می خواند. این نسل اساسا با معاصر و نابهنگام بودن میانه ای ندارد. می خواهد «آگاه» باشد، آن هم نسبت به هر آن چه که باید آگاهی داشته باشد.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، خطاب به معلمان و استادان جامعه تاکید کرد: حق ندارند مقهور شرایطی شوند که به آن ها تحمیل شده است. بنابراین و در این شرایط ما در میان انبوهی از تاریکی به دنبال نور می گردیم و برای نورانی کردن جامعه خود، نیاز به «امید» داریم. امید برای ماندن و امید برای کمک کردن به گسترش نور و تعالی در جامعه که حق مسلم «ایران» ما است.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، تلاش برای فایق آمدن بر همبودگی های اجرایی و حرکت به سمت همبودگی های غیر اجرایی را لازم و ضروری اعلام و یادآور شد: در این صورت ماعامل حذف یک دیگر نخواهیم بود. باید با حذف کردن دیگران مقابله و جامعه را به سمت «عشق اجتماعی» و«امید اجتماعی» هدایت کرد.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، در کنار مدرسه و دانشگاه و توامان با آموزش و پژوهش بودن را همراهی با جامعه فراتر از استحقاق دانست و گفت: به داشته های غرب حسرت نخوریم بلکه تلاش کنیم با چیرگی بر ناسازه های دموکراسی، در سایه همدلی و همنوایی، جامعه، مدرسه و دانشگاه را آکنده از عشق به تعالی «ایران» کنیم.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، با تاکید بر مسوولیت خطیر معلمان و استادان در سطح کشور، اظهار داشت: گروه مرجع معلمان در مدارس و استادان در دانشگاه همچنان وظیفه دارند در یک کنش مشترک با اهالی «ایران» عزیز، امید به تغییر یعنی امید به جایی برای بهتر زیستن را همواره به عنوان اولویت نخست کار خود قرار دهند و لحظه ای از تلاش تحسین برانگیز دریغ نورزند، که در این صورت مقام والایشان شایسته تقدیر و ستایش خواهد بود. همچنین فاصله با معاصر بودن و نابهنگام بودن نیز فرسنگ ها خواهد بود.

دکتر رضا کچوئیان استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، خواست عمومی جامعه ایران را«پیشرفت و تعالی» در همه سطوح و دستیابی به خواسته های مشروع اجتماعی دانست و با استناد به کلام ارزشمند دکتر علی شریعتی، تصریح کرد: رسالت همه معلمان، استادان و فعالان عرصه تعلیم و تربیت کشور، فرهنگ سازی و نهادینه کردن واژه درست اندیشیدن است.

[ چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ ] [ 14:11 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 16 تاريخ : پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403 ساعت: 18:03